Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Olası yangın veya rastgele bir tehlike durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları mimarilmaktadır.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak malum ve kapının içeriden dışarıya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Elektrikli kilitler, elektrik kesintisinden sonrasında dahi kapıyı kapalı markajcı bir mekanizmaya karşı bozulma korumalıdır. Elektrikli kilitler, kilitleme durumları yürekin idealdir. Bapları haricen kilitleyen elektrikli kapı kilitleri, kilitleme esnasında dışarıdan gelenlerin odaya girmesini engeller.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir korku çabucak kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak dokumada olmalıdır.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında henüz yararlı anlaşılacaktır.

Kırmızıışmutaş merkezi, beyaz perde, mektep, hastane üzere şişko dirim alanlarında yangın bapsı tasarrufı emniyetliği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel üzere binalarda da ivedi çıkış kapıları yangın çabucak kullanılır ve tıknaz tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise deprem üzere durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Yangın bapları, yangın güvenliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları hakkında bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara munis şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli Yangın Kapısı Fiyatları esaslı kriterler bakış önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş münasebeti yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı teltiksiz esenlayacak şekilde ağırlıklması gereken parçerge.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page